Kygo

Den norske artisten KYGO, mindre kjent som nordmannen Kyrre Gørvell Dahl. Han er 25 år og kommer fra Bergen. Etter hans første singel Firestone ble sluppet ut, fikk denne raskt over 80 millioner på youtube. Dette ble Kygos vei inn i den lukrative musikkbransjen i utlandet. Han fikk oppdrag av selveste Coldplay om å lage en remix av låten midnight. Og denne sangen ble en stor suksess både for Coldplay og selvfølgelig Kygo selv.

Etter hvert skrev han en platekontrakt med Sony International og Ultra Music. Etter signering av kontrateken med plateselskapene kom sangen «Stole the show» som han også fremførte sammen med Parson James under nobels fredspris konserten i 2015 som ble vist i over 100 land med potensielt 350 millioner husstander. Etter dette ble Kygo enda mer populær og kjent. Etter hvert kom hans tredje singel som het «Nothing left» sammen med Will Heard. Hans fjerde singel kom og het «Here for you» sammen med Ella Henderson. «Here for you» er en kraftig sang og gjorde et svært godt på hitlistene i Norge og utlandet etterfulgt av hans femte hitsingel «Stay».

Med fem meget populære sanger var han nå klar for å holde konserter rundt om i verden. Han turne startet i USA, hvor han holdt konserter i byene San Francisco, New York, Toronto og Chicago. Etter USA og Canada var det Europa som stod for tur. Amsterdam, Köln, Antwerpen, Offenbach, Zurich, Milan, Wien, München, Praha, Berlin, Paris, Barcelona, Madrid og Lisboa var byene som Kygo holdt sine konserter. Og han sparte det beste til slutt med London, Manchester og Glasgow.

Merkevare

Kygo har også lansert sitt eget merkevare Kygo Life med mottoet «music meets fashion». Under dette merkevarenavnet selges det moteklær for ungdommer (som er også hans største fans) og har også satt sitt navn på noen hodetelefoner og mindre stereoanlegg.

Klærne og hodetelefonene er laget for at Kyrre selv skal ønske å bruke dem, og tanken er at mennesker som ikke er direkte fans skal også kjøpe disse kvalitetsproduktene.

Samme året som Kygo lanserte nettbutikken sin med sine merkevarer solgte han produktene for over 30 millioner norske kroner. Og det er bare for salg her i Norden, nå i 2017 har de sagt at de skal utvide til hele verden og særlig med fokus på USA i 2018. Men Kygo selv eier kun 17 prosent av Kygo Life hvor Johanna AS eier majoriteten på 66 prosent blir det fortsatt en del kroner til Kygo selv.

Det er ikke akkurat unikt at artister begynner med andre ting utenfor musikken. Det er flere gode eksempler på dette. En av de største må være Kanye West som sammen med Nike lanserte første «ikke-mosjonerende sko». Dette viser at det alltid er endringer i bransjene hvor det ene også betyr det andre. Samarbeidet med Kanye West har vist seg å være lukrativt for Nike, og i siste liten klare veletablerte Adidas å kapre artisten.

Set 4 life

Kygo som kan ses på som en av verdens fremste elektronika dj. Og det i løpet av utrolig kort tid. Det betyr at det også er gode tider økonomisk og ifølge Hegnar har Kyrre tjent over 100 millioner norske kroner i løpet av sin korte karriere. Det som er sikkert er at Kygo AS har tjent 16 millioner det siste året. Og det er uten å ha lansert ett eneste album! Hva er det som gjør at han har tjent så mye penger og blitt så populær? Vi har listet opp punktene som garantert har hatt mye å si for dette:

  • 1 milliard spotify avspillinger
  • 600 millioner youtube avspillinger
  • 300 millioner soundcloud avspillinger
  • Nobelkonserten i 2015
  • Avtalen med Coldplay om remixen

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *